Jeg kæmper...og vinder

Jeg har læst en god bog

img_3812

Jeg har læst en god bog! ”Sandheden om sukker” hedder den, og den er som udgangspunkt skrevet til almindelige mennesker. Det betyder, at jeg som diabetiker, ikke 100% kan applikere dens indhold, og der står da også flere steder i bogen en form for disclaimer i stil med ”har du diabetes gælder der andre regler”. Alligevel har den lært mig meget om sukker, hvordan det kommer fra tarmen til blodbanen, og hvordan man kan spise sig til en langsommere sukkeroptagelse.

Der står mange ting i bogen som faktisk var nyt for mig. Mig som ellers ’praler’ af at vide meget om sukker i mad og optagelsen af det. Ét af flere vigtige (nye) budskaber var for mig, at stabilt blodsukker avler stabilt blodsukker og højt blodsukker avler højt blodsukker. Og at jo mere forarbejdet maden er, jo hurtigere optages det – også selvom fiberindholdet egentlig er højt, og sukkerindholdet lavt. Da jeg jo har problemer med fordøjelsen, ikke må blive for tynd, ikke optager fedt optimalt og har sukkersyge, så er der mange hensyn der skal tages, og jeg kan ikke tåle at leve på en kulhydratfri-diæt. Men der er stadig flere små justeringer, som jeg kan gøre i et forsøg på at få et mere stabilt blodsukker, og jeg glæder mig til at prøve nogle af de teorier af som bogen beskriver.

Men noget af det fine ved bogen er, at den er skrevet til almindelige raske mennesker, men med et fokus på at alle kan have gavn af at fokusere på et stabilt blodsukker, og med en beskrivelse af hvilke positive sideeffekter et stabilt blodsukker kan have.

 

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kæmper...og vinder