En hård dag

Jeg bestiller medicin til 3 måneder ad gangen

Jeg tager meget medicin. Rigtig rigtig meget faktisk. Eller det synes andre, jeg har jo nok vænnet mig til, at det ikke er slemt at spise 50+ piller om dagen osv. Da jeg var mindre var der ofte ændringer i min behandling fra måned til måned, det er der ikke længere. På godt og ondt har jeg den samme koniske lungebetændelse, som jeg har haft de sidste 10 år – eller 15 år måske. Det positive ved dét er, at jeg kan bestille medicin til en længere periode ad gangen i stedet for at rende på apoteket hver uge. Vha. et overbliks-ark i Excel, bestiller jeg således medicin til 90 eller 100 dage ad gangen. Jeg har fået special-recepter på Riget sådan at jeg må få udleveret mere ad gangen end man normalt kan få, og så tæller jeg sammen via Excel hvad jeg skal bestille, for at have medicin til de næste 3 måneder.

I mit ark noterer jeg hvor meget jeg har tilbage, hvor meget jeg bruger af det enkelte præparat pr. dag, hvor meget der er i en æske/ pakke/ glas, og til sidst har jeg lavet en formel, der så beregner præcis hvor meget jeg skal bestille af hver. Hele manøvren med at tælle restlager, taste ind i Excel og ringe og bestille på apoteket tager vel en times tid. Men det sparer mig alligevel for en del ture frem og tilbage til apoteket, og det er derfor mere effektivt end at bestille til kortere tid ad gangen. Da det jo tager lidt tid for apoteket at få det hele hjem, så sørger jeg som regel for at bestille før jeg er løbet helt tør.

I mit arbejde bruger jeg rigtig meget Excel, så det er nemt for mig at bruge netop dét værktøj, når det nu sidder på rygraden. Andre mindre tekniske metoder kan jo også gøre det, for mig er det vigtigste at jeg bestiller til flere måneder ad gangen og dermed sparer besøg på apoteket, plus at jeg i langt mindre grad pludselig står og mangler noget medicin, som jeg så panik-agtig skal have fat på.

Nedenfor kan I se et par billeder fra min sidste bestilling af medicin – der er til 90 dage.

img_3656

img_3658 img_3659

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

2 kommentarer

 • Camilla

  Ej må jeg se det Excel ark? Det er skide snart

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Selvfølgelig, og det er nemlig virkelig smart. Kan du ikke sende mig en mail (emilietromholt@gmail.com) så sender jeg det til dig:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hård dag