Der er altid en dag i morgen

Stabilt blodsukker #7: Wienerbrød

img_3648

p1090532

Wienerbrød holder! Hvor mærkeligt det end lyder er wienerbrød godt for mit blodsukker – eller det er I hvert fald meget nemmere at styre end alt andet kage. Der er jo masser af sukker i det meste wienerbrød, gerne i form af remonce. Men der er også smør. Masser af smør, og det er dét der gør at det stort set ikke påvirker blodsukkeret, når jeg spiser wienerbrød. Smørret lægger sig nemlig, som en kapsel om sukkeret og resulterer i at sukkeret ikke rigtig når blodet.

Før jeg fik sukkersyge synes jeg croissanter, snegle osv. var okay, men det var aldrig mit første valg. Jeg kan stadig godt lide kage, men jeg har det fint med en chokolade-croissant i stedet for et stykke drømmekage, og med tanke på hvor meget lettere det er for mig at styre mit blodsukker med en croissant, så er det altså tit dét valget falder på. Hvis man spiser snegle er det dog vigtigt, at det er dem der er lavet på wienerbrødsdej og ikke på bolledel. Der er ikke nok smør i bolledej til at smør-tricket virker. En anden løsning der påvirker blodsukkeret lidt mere, men stadig mindre end andre kage-valg, er brownie. I ved, en af dem der stort set kun er lavet af sukker, smør, æg og chokolade.   

Læs evt. tidligere indlæg om stabilt blodukker: #1 #2 #3 #4 #5 #6

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er altid en dag i morgen