Da nissen sov længe

Stabilt blodsukker #6: ting jeg rent faktisk spiser

img_3509Der er jo mange ting, som jeg pga. min sukkersyge ikke spiser. Men der er altså også mange ting, som jeg rent faktisk spiser, og som jeg aktivt vælger til. Jeg kan ikke klare mig uden insulin, men jeg prøver at hjælpe min diabetes lidt på vej ved at tænke (meget) over hvad jeg spiser.
Nogle af de ting, som jeg aktivt vælger til er især fuldkorn – i alle afskygninger. Det er jo ikke på den måde sundere eller mindre kalorie-rigt, men det er med til at stabilisere blodsukkeret – og det er dét, som jeg går efter i et forsøg på ikke at blive bodsukker-sulten. Så fuldkorn, fuldkorn, fuldkorn. I brød, ris (når jeg en sjælden gang spiser det), pasta, pizza, pitabrød, digestive, morgenmadsprodukter, kammerjunker – ja alt hvad der kan fås med fuldkorn køber jeg. Jeg har da også planer om snart at prøve fuldkorns-æbleskiver, som jeg har set man kan få. Og helt ærligt, så er det et sted, hvor jeg ikke føler, at jeg vælger noget godt fra. Jeg kan f.eks. oprigtigt bedre lide fuldkornspasta end almindelig pasta, så det gør mig ikke noget at skulle vælge fuldkorn.

Knækbrød er også godt, de har for det meste et høj fiberindhold, smager godt og mætter.

Til morgenmad vælger jeg ofte skyr, chiagrød eller A38, da jeg nogle dage kan spise dét helt uden at skulle tage insulin, oveni synes jeg, at det kan holde mig mæt helt til frokost. Ovenpå hælder jeg en eller anden form for granola, men uden for meget sukker i selvfølgelig.

Hvis jeg har brug for lidt sødt, spiser jeg chokolade eller diverse former for dadel-konfekt. Jeg synes, at der er kommet mange lækre varianter med f.eks. lakrids, og jeg har også er par opskrifter, som jeg tyer til en gang i mellem.

Spelt. Hvis jeg f.eks. bager boller til morgenmad i weekenden, så bruger jeg altid speltmel i stedet for hvedemel. Det er bedre for mit blodsukker, og man kan stadig få fornemmelsen af ”hvide boller”, som jeg godt kan lide. Pandekager, vafler og kager laver jeg også gerne på speltmel (primært fordi det er dét mel vi har herhjemme).

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da nissen sov længe