En kop kaffe kan redde alt

Stabilt blodsukker #5: Blodsukker-sulten

img_3355

Når man har diabetes går hele øvelsen ud på, hverken at få for højt eller for lavt blodsukker. Hos normale mennesker regulerer kroppen det selv, men så heldig er jeg ikke. Jeg skal selv regne ud, hvor meget insulin, som jeg skal have til hvert måltid. Ved at gøre mig en masse tanker forud for måltidet, håber jeg på, at jeg rammer rigtigt og får taget den rette mængde insulin til den mad, som jeg skal spise. Men nogle gange går det alligevel galt. Så får jeg taget for lidt insulin, og mit blodsukker bliver høj – andre gange får jeg taget for meget og jeg får lavt blodsukker.

Jeg opererer derfor med to former for sult: almindelig-sulten og blodsukker-sulten (læs: lavt blodsukker). Faktisk ved jeg, at der er flere ’almindelige’ mennesker, der også kender begge former for sult. Dog ikke nødvendigvis så udtalt, som jeg gør, hvor jeg, når jeg er blodsukker-sulten, får koldsved, ryster og ikke kan fokusere, men dog i en grad hvor de kender til den pludselige trang til mad – og helst noget med meget sukker i.

Almindelig-sult, som resultat af at ‘nu-er-det-længe-siden-at-jeg-sidst-har-spist’, er jo nem(mere) at have med at gøre, og er både almindelig og ufarlig. Desuden kan den slags sult planlægges – altså jeg ved, at et par timer efter jeg sidst har spist, bliver jeg sulten igen. Den anden form for sult, som hos mig enten opstår, når jeg er kommet til at tage for meget insulin, eller når det alligevel er for længe siden, at jeg sidst har spist, er svær at have med at gøre. Og jeg hader den form for sult! Det er næsten altid akut, at jeg bliver blodsukker-sulten, og til tider er det relativt kort tid efter, at  jeg har spist. Dvs. min mave og min hjerne er mæt, men mit blodsukker er sulten – så det er altså et tal, som jeg har målt på en maskine, der bestemmer at nu skal jeg spise noget mad. Det er ikke noget, som jeg reelt har lyst til eller føler behov for.

Det er udsvingene og især blodsukker-sulten, som jeg forsøger at undgå ved at spise mad, der giver et stabilt blodsukker.

Læs evt. tidligere indlæg om stabilt blodukker: #1 #2 #3 #4

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kop kaffe kan redde alt