Zzz zzz zzz

Stabilt blodsukker #3: Ris

img_3214Ris. Ris er et kapitel for sig. Ris er ultimativt det sværeste kulhydrat at styre. Normalt stiger mit blodsukker 1-1,5 time efter jeg har spist, men med ris er det anderledes, her kommer reaktionen 3-4 timer efter jeg har spist det. Derfor er det virkelig svært at få taget den rette mængde insulin til ris. Hvis jeg tager insulinen til maden, som jeg plejer, får jeg lavt blodsukker kort tid efter, og tager jeg slet ikke noget insulin får jeg virkelig højt blodsukker i løbet af natten. Derfor undgår jeg næsten altid ris (hvide jasmin ris er selvfølgelig værre end brune parboild ris, men alle ris er svære). Men der er nogle retter med ris, som jeg synes er virkelig lækre og svære at takke nej til: sushi og risotto. Derudover er mini A vild med risengrød (året rundt – ikke kun ved juletid). Så jeg spiser ris en gang i mellem, men hvis muligt vælger jeg f.eks. byg-otto i stedet for risotto, eller ris-papirs ruller i stedet for almindelig sushi. Når vi får risengrød spiser jeg en mindre portion og så tager jeg en rugbrødsmad eller et knækbrød senere på aftenen.

Sidst men ikke mindst har jeg fundet ud af et lille trick: hvis mit blodsukker ligger fint før jeg spiser, så tager jeg først min insulin 1 time efter jeg har spist, i stedet for til maden,  som jeg plejer. Jeg sætter min telefon til at ringe og påminde mig, så jeg ikke glemmer det. Men det virker. Jeg får ikke lavt blodsukker, og jeg undgår at det i løbet af natten bliver meget meget højt. Dét lille trick gør at jeg med (mere) ro i maven kan spise ris en gang i mellem.

img_1034

Læs evt. tidligere indlæg om stabilt blodukker: #1 #2

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zzz zzz zzz