Et effektivt liv er et godt liv

Stabilt blodsukker #2: Chokolade

img_3195

Der er mange ting, som jeg undgår at spise – men for at livet ikke kun skal handle om fuldkorn, blev jeg af min læge under min graviditet, bedt om at vælge dét sukker som jeg synes var det sværeste at undvære, og så lære hvad det gjorde ved mit blodsukker. Valget var ikke svært. Jeg ELSKER chokolade. Stort set al slags, men især chokolade med nougat er min favorit. På en delt førsteplads er blå-ritter og Ragusa.

Det er ikke (lige så) svært for mig at undvære chips, is, sodavand, slik, hvidt brød osv. Men chokolade ville være svært for mig at undvære. Det er ‘my thing’. Derudover er det helt lav praktisk også lettere at få insulinen rigtig til chokolade, der jo indeholder andet sukker, hvor f.eks. slik er noget mere vanskeligt da det har en langt højere koncentration af rent sukker. Når jeg prøver at undgå sukker er det samtidig vigtigt for mig, at min mad i hvert fald indeholder lidt fedt – dels for smages skyld dels for at jeg ikke bliver for tynd.

Så når vi skal hygge herhjemme er det stort set altid med chokolade af en eller anden art: Ritter Sport (any kind!), lakrids-mandler, p-tærter, Toffifee, m&m’s… I hverdagen holder jeg mig til mørk chokolade med mindst 65% kakao.

Læs evt. tidligere indlæg om stabilt blodukker: #1

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et effektivt liv er et godt liv