Energi-regnskab

Stabilt blodsukker #1: De ting jeg undgår

img_3108Jeg har hverken type 1 eller type 2 diabetes, men en diabetes-type der følger med min lungesygdom: CF-Diabetes. Det gør den særligt svær at regulere. I teorien må man jo som Diabetiker spise det man vil, bare man regulerer insulinen derefter. Som jeg allerede har skrevet om tidligere, så tænker jeg en hel del før jeg spiser – dette i håb om, at jeg tager den rette mængde insulin til min mad. Men da niveauet af bakterier, stress i kroppen, hvordan min mave har det osv. også påvirker blodsukkeret, er det ikke altid nok at tænke. Jeg regulerer derfor også en hel del vha. min kost. Her er mit fokus stabilt blodsukker frem for f.eks. kalorier eller fedt. Fordelen ved et stabilt blodsukker er at man – selv uden Diabetes – bliver mæt i længere tid og at man ikke pludselig får de der ture med lavt blodsukker, hvor man bliver mega sulten og kaster en masse usunde ting i hovedet. Min mad er nu ikke mere helse-agtig end at både Åge og mini A spiser det samme mad som jeg gør. Mit mantra er også at maden skal smage godt. Nogle af de produkter der er udviklet specifikt til Diabetes-patienter (aka sukkerfri produkter) smager efter min mening af pap. F.eks. bliver jeg aldrig gode venner med sukkerfri-chokolade. Vi er absolut heller ikke ude i, at jeg udelukkende lever af gulerødder, spelt og knækbrød. Og jeg spiser også andre søde sager end dadel-konfekt. Men i det store hele tænker jeg en del over hvad jeg spiser.

Jeg vil gerne lave en lille føljeton, hvor jeg giver jer indblik i hvordan jeg tænker i forhold til mad.

Denne gang får I listen over hvad jeg helst undgår:

  • Kartoffel-chips
  • Sodavand (der ikke er light)
  • Ris…alle slags
  • Hvedemel (i brød, pasta, tærter, kiks osv.)
  • (for meget) lys chokolade
  • Alle former for: Is, slik, kage osv.
  • Morgenmadsprodukter med mere end 10% sukker i

Undgår betyder ikke at jeg aldrig spiser det, men det er yderst sjældent og tit kun i mangel af bedre.

HUSK: Jeg er hverken diætist eller læge, alt dette beror på egne erfaringer.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Energi-regnskab