Gæsteblogger

Ris vol. 2

sam_9090

I øjeblikket rejser jeg rundt i Sydøst Asien – og jeg har undervejs lært en ting eller to om ris. Som jeg har skrevet om her er ris besværligt at have med at gøre, når man har sukkersyge, og jeg var forud for rejsen lidt spændt på hvordan det vil gå med ‘alt det ris’.

Men ris er ikke bare ris. Der findes 16 forskellige typer ris har jeg lært: hvide, røde, gule, sorte, grød-ris, jasmin-ris, løse-ris osv. osv. Hvis jeg tænker mig om vidste jeg måske nok, at der var mange forskellige slags, alligevel kommer det bag på mig, hvor mange forskellige sorter der egentlig er – og ikke mindst hvor forskelligt de påvirker blodsukkeret. Derudover bruger de en masse forarbejdede ris-produkter her ude: ris-nudler, ris-pandekager og ris-grød.

Jeg har fundet ud af at røde, sorte og gule ris er ok. Der kan jeg spise en portion stegte ris med kylling/ rejer og mit blodsukker reagerer, som hvis jeg havde spist pasta, og ikke forsinket, som det ellers gør med ris. Rispandekager er også OK fordi de tit kommer i kombination med en masse frisk grønt som ligesom udligner, eller dæmper, ‘ris-effekten’. Nuddelsuppe er desværre helt no-go, mit blodsukker stiger voldsomt et par timer efter jeg har spist, for så at brage ned ad med lynets hast kort tid efter.

Jeg har måtte prøve mig lidt frem, men efter en måneds tid i ris-land er jeg ved at lære det synes jeg.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger