Tilbage på sporet

Jeg kæmper…og vinder

img_7700

Det lyder så negativt, når jeg siger at mit liv er en kamp. Men det er det. En kamp, som jeg i det store hele vinder – bevares –  men det er en daglig kamp. På godt og ondt er der mange ting, som jeg selv kan påvirke ved min sygdom og mit helbred. Det er jo dejligt at jeg selv kan gøre en forskel, men det forpligter også synes jeg, for gør jeg det ikke, bliver jeg jo bare mere og mere syg. Jeg kan heller ikke hvile lidt på laurbærrene – hver dag starter jeg forfra på min kamp. Men jeg vinder den – langt de fleste dage i hvert fald. Og dét er jeg faktisk ret stolt over.

  • Jeg kæmper for ikke at blive forkølet. For bliver jeg dét, er det ensbetydende med flere måneders hoste. Jeg undgår så vidt det overhovedet er muligt folk der er forkølede, jeg bliver influenza-vaccineret hvert år, og sidst men ikke mindst, er jeg ekstremt opmærksom på ikke at fryse om natten.
  • Jeg kæmper for at holde maven i gang. Pga. al den medicin jeg får har jeg tendens til mild forstoppelse. Det er hverken sundt eller rart, så det prøver jeg med alle midler at undgå: jeg er meget opmærksom på at drikke rigeligt, jeg får noget mildt afførende middel og jeg er opmærksom på at spise forholdsvis let fordøjelig og fiberrig mad.
  • Jeg kæmper for at holde min lungefunktion oppe. Opskriften på dét er træning og mere træning. Jeg har ikke kræfter til at træne hver dag, langt fra faktisk. Men jeg har fokus på at have en aktiv hverdag. Jeg har f.eks. aldrig en hel dag på sofaen og jeg prioriterer, så vidt det overhovedet er muligt, at gå eller cykle frem for at køre i bil eller tage det offentlige. Jeg træner 7 min. hver dag på stuegulvet og jeg træner ”rigtigt” mindst en gang om ugen (løb, svømning, fitness-center eller +5 km. cykeltur).
  • Jeg kæmper for at undgå kronisk bihulebetændelse. To gange er jeg blevet opereret for bihulebetændelse. Mine bihuler stopper til og det resulterer i hovedpine, manglende lugtesans, stoppet næse og hoste (fordi jeg så primært tækker vejret gennem munden). Jeg bruger derfor næsespray ved det mindste tegn på forkølelse og så skyller jeg næsen flere gange om ugen – og hver dag, når jeg er forkølet. Det lindrer og hjælper, og har nu i flere år sikret mig “åbne” bihuler.

Hver dag starter jeg forfra med mine kampe, men jeg vinder dem sgu. Ikke hver dag – men i det store billede, så er jeg sikker på at det nytter noget alt det jeg gør. Men det ér en kamp, en kamp, som jeg meget af tiden nyder fordi jeg bliver stolt når jeg vinder. Men jeg gad da godt bare en dag eller to at kunne slappe helt af.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage på sporet