Stabilt blodsukker #7: Wienerbrød

Hverdag vs. Weekend

img_3652-1I løbet af en uge er der fem hverdage og ’kun’ to fridage, der er altså flere hverdage end weekend-dage. Alligevel er det mit indtryk at mange bruger ugen på at glæde sig til weekend – mig selv inklusive.

For et par år siden besluttede jeg mig for at prøve at lave dét om, fordi der ER flere hverdage, og fordi jeg synes, at det var spild af liv at bruge 71% af ugen på at glæde sig til de sidste 29%. Bl.a. fandt jeg ud af, at en god morgenmad gjorde en forskel for mig. Hvis jeg f.eks. får et blødkogt æg og en skive rugbrød til morgenmad en onsdag, så føltes det lidt som en ekstra luksus – og næsten (næsten) som en weekend morgen for mig. En Gin & Tonic en helt almindelig tirsdag aften kan også give mig følelsen af ’ferie på en hverdag’. Jeg kan ikke med hånden på hjertet sige, at jeg elsker hverdagen. Desværre. Men jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg savner den efter en ferie.

Det fede ved hverdagen er nemlig rutinerne synes jeg. At noget bare kører uden at jeg behøver at tænke. Min sygdom og mit blodsukker holder også af hverdagen og fylder faktisk mindre i hverdagen end de gør i weekender og ferie. Jeg elsker ferie og weekend, men jeg bruger også flere kræfter på at passe på mit blodsukker og på at huske at tage min medicin. Især i ferierne hvor man jo tit spiser anderledes (og bedre?:-)) end i hverdagen, drømmer jeg mig nogle gange tilbage til hverdagen, hvor jeg ikke skal tænke helt så meget. Og ferie med hverdags-rutiner er bare ikke helt det samme vel? Men hverdag med ferie-rutiner er helt okay, hvis I spørger mig.   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stabilt blodsukker #7: Wienerbrød