Om at acceptere tingene, som de nu en gang er

En kop kaffe kan redde alt

Eller næsten alt i hvert fald. Kaffe – eller nærmere betegnet en latte, gerne med et fint mønster i skummet – er mit bløde punkt, og en ting, som jeg et langt stykke hen ad vejen er villig til at betale en premium for. En latte kan for mig redde en dårlig dag, og det kan være noget, som jeg ser frem til i flere timer. Det kan også gøre en almindelig hverdag til noget lidt specielt og lukus-agtigt.

Kaffe er også noget, som jeg har gode minder omkring. Som da jeg fik mit første Starbucks-latte i New York i 2004. Eller da min far gav en kop kaffe på en café – in absentia – den dag, som jeg havde afleveret mit speciale. Eller da Åge drak ,og nød, sin første egen hele latte på vores 7 års dag. Eller de kopper kaffe Åge og jeg skiftes til at hente i 7-eleven lige efter jeg havde født og vi var indlagt nogle dage på Riget. Eller den dag i min barsel, da jeg købte to latter på en dag mens jeg trillede rundt med barnevognen. Eller da jeg i 2003 boede i Oxford i et par måneder og mine forældre kom på besøg og vi flere gange var på Starbucks…hvor de betalte. Eller, eller, eller.

Men lets face it. To-go latter er ikke gratis. Derfor sparer jeg også, der hvor jeg kan: jeg har loyalitets- og/ eller klippe-kort til samtlige af de store kæder. Når jeg i ny og næ sælger ting på den blå avis, så bruger jeg alle pengene på kaffe (det er min egen hjemmelavede regel). Da vi på et tidspunkt var længere tid i New York kunne man spare lidt på at have en genanvendelig kop med når man købte kaffe i Starbucks. Da jeg var i Oxford, som ung studerende, stod der en måneds tid en julemand og delte ’juleposer’ ud, og der i var en voucher til en gratis latte – dem fik jeg mange af.

Jeg er jo dog ikke dummere end at jeg godt ved, at jeg betaler overpris for en sjat kaffe med mælk i, og lagde jeg pengene til side ville jeg have en stor sum efter bare et år. Men på den anden side får jeg i stedet for én stor ting, luksus spredt ud over flere dage. Og jeg nyder virkelig den luksus det jo er, at købe en latte frem for at lave den selv.

img_0935 img_0980

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at acceptere tingene, som de nu en gang er