Et kig ned i min taske

Effektiv pille-blanding

img_3092img_3096Hver dag får jeg en del piller – omkring 50 – primært fordelt på morgen og aften. En del af de piller, som jeg tager, er antibiotika mod min kroniske lungebetændelse, en anden del er forskellige former for lægeordineret kosttilskud: ekstra kalk, ekstra salt, vitaminpiller osv.

Da jeg får mange forskellige piller hver dag, og ofte kun en eller to af hver slags ad gangen, er der kun én måde, som jeg kan huske alt på, og det er ved at præ-blande dem i blandingsæsker.

At blande piller er ikke en specielt interessant opgave, det er bare noget der skal klares. Lidt ligesom at tømme opvaskemaskine. Derfor blander jeg til flere dage ad gangene. Faktisk blander jeg til 14 dage hver 2. søndag. Der bliver ikke ændret i min medicin uge for uge, så det er ikke noget problem for mig at blande til et stykke tid ad gangen. Ved at blande til 14 dage ad gangen, bliver jeg også ‘advaret’ lidt tid før, at  jeg er løbet tør for noget.

I reglen er det faktisk Åge, der blander dem for mig – så har jeg bare skrevet ned på et stykke papir, hvor mange jeg skal have af hvad hhv. morgen og aften. Metoden fungerer godt for mig. Dels fordi jeg på den måde bruger mindst muligt tid på noget lidt kedeligt og dels fordi jeg så husker at tage alle de piller jeg skal. Hver dag. Hver gang.

De æsker, der fungerer bedst for mig, er dem I kan se på billederne, hvor der er plads til alle de piller, som jeg skal tage på en dag i én æske. Apoteket har også blande-æsker, men de her har mindre spild plads, samtidig med, at der er plads til mange piller, som jo er vigtigt for mig.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kig ned i min taske