CF med mine ord

Planlagt spontanitet

img_7689Tro det eller ej, så elsker jeg spontane ting. Eller rettere sagt, jeg elsker at have overskud til at gøre noget spontant, for det er nemlig, dér ‘hunden ligger begravet’. Selvom jeg elsker at være spontan, er det nemlig relativt sjældent at jeg har overskud til det. Derfor vil de fleste, der kender mig godt, nok ikke sige, at jeg er en person, der godt kan lide spontane ting – tvært i mod. Jeg opererer derfor med ’planlagt spontanitet’. Det lyder jo ved første øjekast modstridende, men jeg planlægger,  at jeg kan være spontan hvis jeg vil.

Hvis jeg f.eks. har inviteret gæster til brunch elsker jeg, hvis det udvikler sig til en gå-tur efterfulgt af eftermiddags-kaffe, og pludselig er klokken 17. Vel at mærke hvis jeg har planlagt, at jeg kan være spontan. Hvis jeg har sovet godt om natten, hvis jeg ikke har noget vasketøj der skal klares, hvis jeg ikke har lavet andre planer osv. osv. Jeg kan godt være spontan uden, at det er planlagt, men så nyder jeg det ikke og jeg hviler ikke idet. Så bliver det stress for mig og jeg tænker mere på det, som jeg ellers skulle lave – hvilket godt bare kan være at ligge på sofaen fordi min krop er træt.

Jeg elsker også at kunne svare ”ja” hvis nogen impulsivt spørger om vi har lyst til at komme til middag dagen efter eller samme aften. Nogle gange er det mere afslappende med impulsive aftaler, fordi jeg på dagen kan vurdere om overskuddet er der eller ej, og ikke skal forudsige det.

Hvis jeg bliver inviteret til noget prøver jeg altid at gætte på hvor lang tid det tager, f.eks. antager jeg at ’eftermiddagskaffe’ slutter inden aftensmaden. Det er ikke altid jeg rammer rigtigt, men det er også ærgerligt at skulle gå midt i hyggen bare fordi jeg har planlagt det i mit hoved. Efterhånden har jeg også lært vores venner og familie at kende. Jeg ved at hos nogen slutter ”en frokost” kl. 16 – hos andre kl. 19, og når bare jeg ved det, så kan jeg hygge mig og være i det selvom kl. 19 egentlig er langt over spise tid.

Men jeg vil gerne have det hele med, så jeg planlægger mig så vidt muligt ud af at kunne ’tage det som det kommer’.

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CF med mine ord