Jeg laver mad-plan

Energi-regnskab

img_1340I de seneste par år har jeg fokuseret meget på hvad der giver mig energi, og hvad der modsat, stjæler min energi. Efter at være blevet opmærksom på det, prøver jeg at prioritere det, der giver mig energi frem for det der tager den fra mig. Det lyder måske banalt, men for mig har det været lidt af en øjenåbner. Jeg er klar over, at man ikke kun kan lave ting, der giver en selv noget – nogle gange skal man også gøre noget (evt. for andre), selvom det måske stjæler mere energi end det giver. Men det vigtigste synes jeg er, at der i det stor regnskab er mest af det energi-givende.

F.eks. kan jeg egentlig godt lide at ordne vasketøj, hvorimod havearbejde ville være en sur pligt (bl.a. derfor bor vi ikke i hus). Jeg kan også godt lide at ’nusse rundt’ derhjemme og rydde lidt op. Rengøring dræner mig, så der er vi så priviligerede at have mulighed for at vi kan prioritere at få andre (læs: et rengøringsfirma) til at klare det for os.

Alene-tid er generelt noget der giver mig energi, samtidig kan jeg også kan sagtens komme hjem helt glad og fyldt med energi efter at have været ude at spise med Åge, veninder eller familie. At læse højt for mini A giver mig også mere energi end det gør at lege med Lego (heldigvis er Åge omvendt, så mini A får det bedste fra begge verdener).

Generelt har det givet mig rigtig meget at vide, hvad der trækker op og ned på min energi-konto. Og det er noget jeg konstant har fokus på. Nogle gange opvejer det givende det tagende og så er det (for mig) dét værd at lave det der stjæler energien også. F.eks. bryder jeg mig ikke synderligt om at lave mad: det trækker fra i energi hos mig. Men jeg kan godt lide at spise god mad: så det lægger til. Så jeg laver mad, hver dag, fordi det trods alt giver mig mere at spise god mad, end det trækker fra at lave det.

Ved at være bevidst om, hvad der giver og trækker fra, kan jeg sikre mig, at jeg som minimum går i nul – helst prøver jeg dog at sørge for, at der som oftest er plus på min energi-konto.

img_0348

Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg laver mad-plan