En tur i svømmeren

Jeg laver mad-plan

img_3079

Jeg flyttede hjemmefra i 2005, og har lige så længe lavet madplaner. Altså en plan for hvad jeg – og sidenhen min familie – skal have at spise til aftensmad en uge frem i tiden. Jeg er typen, der bliver mere inspireret hjemme i sofaen end ved at stå i et supermarked kl. 16:45 efter arbejde. Skulle jeg hver dag beslutte hvad vi skulle spise, ville vi ende med at spise pasta-med-smør hver dag. Jeg synes også det er stressende at skulle ’finde på’ hver dag, og det er ikke effektivt (eller økonomisk) at handle hver dag. Med mine briller på kan jeg ikke se noget negativt i madplaner, og jeg føler mig på ingen måde låst af dem – som jeg ved ofte er andres primære grund til ikke at lave madplaner.

Jeg laver som sagt planen en uge ud i fremtiden, så altså 7 dage ad gangen planlægger jeg, hvad vi skal have til aftensmad. Det lyder af meget, men i realiteten skal jeg faktisk kun finde på 3-4 retter hver uge, da..

..der stort set altid er en dag hver uge, at vi ikke spiser hjemme.

..tirsdag er Take-Away-Tirsdag.

..en dag er altid ”buffer dag”. Netop fordi jeg planlægger over en uge ud i fremtiden, kan der jo opstå uforudsete ting: vi bliver inviteret ud, vi har rester fra dagen før (der ikke kan fryses), solen skinner og vi spiser en pizza i en park eller vi har fået stor frokost, og har kun plads i maverne til en rugbrødsmad, eller hvad det nu kan være. Buffer-dag kan så også være mad fra fryseren hvis der nu ikke sker noget uforudset (lasagne fra en tidligere dag, kødsauce suppleret med pasta – den slags).

..der er slutteligt altid en dag med mad der kan holde sig. Igen da jeg planlægger frem i tiden, kan der ske uventede ting, og jeg bryder mig ikke om at smide mad ud. Så en af ugens retter er lavet med enten noget der kan fryses (kød og fisk) hvis det ikke bliver brugt, eller med råvarer, der kan holde sig længe f.eks. spiser vi jævnligt ravioli med tomatsauce og bacon. Det tager 10 min. at lave, mini A elsker det og alle delene kan holde sig mere end et par dage i køleskabet.

Således er jeg nede på at jeg ’bare’ skal finde på 3-4 retter.

F.eks. kunne en madplan se sådan ud:

  • Mandag: Ravioli
  • Tirsdag: Take-Away
  • Onsdag: Tomatsuppe
  • Torsdag: Buffer-dag
  • Fredag: Pita-brød
  • Lørdag: Middag hos venner (f.eks.)
  • Søndag: Lasagne (hvor halvdelen så ryger i fryseren til en ”buffer-dag”)
Mit mål er at få mest muligt ud livet :o)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En tur i svømmeren