Jeg elsker traditioner

Jeg elsker traditioner

dsc00177

Traditioner er nemme og effektive. Det lyder trist, ensformigt og ucharmerende, men jeg elsker traditioner. Jeg kan også godt lide impulsive ting, men jeg elsker forventningens glæde, det planlagte, og det ukomplicerede. Jeg elsker at alle ved hvad der skal foregå, hvornår. Der bliver ikke stillet spørgsmålstegn, der skal ikke diskuteres, forhandles og blives enige, planen er lavet på forhånd og det er effektivt.

Til tider synes jeg det kan været svært at nå, at se familie og venner regelmæssigt, samtidig med at man har tid til sig selv og den nære familie. I mange familier fungerer søndagsmiddage godt, eller venindegrupper der ses hver den første onsdag i måneden. Det er en god måde at få set hinanden på uden at det kræver planlægning og mange sms’er/ mails frem og tilbage. Personligt ville jeg måske føle mig bundet af at skulle noget hver søndag, men det er nemt at have med at gøre.

For mig er der to slags traditioner, der er de helt helt faste der foregår samme dag hvert år, og hvor man laver det samme – et klassisk eksempel er jul hvor man år efter år har et ret fast program og faste traditioner. Vi har sådan en helt helt fast tradition i Pinsen med min familie hvor vi mødes søndag, går en tur/ ser noget kulturelt og til middag piller vi rejer og spiser glaseret skinke med kartoffelsalat til. Sådan har det været hver Pinse i over 50 år. Med Åges familie har vi også en årlig sommertur i juni. Den bookes 1,5 år ude i fremtiden (dvs. datoen er også rimelig fast), alle sætter kryds, nogen kører over grænsen og der laves morgenmad/ frokost og aftensmad i prædefinerede hold. Om aftenen spiller vi spil, spiser chips og drikker pap-vin.

Så er der de lidt mindre faste traditioner, men dog traditionen om at én gang om året sejler vi i Frederiksberg Have. Hvornår og med hvem varierer, men vi gør det hvert år. Eller traditionen om at Åge og jeg inviterer til en eller anden form for fødselsdag i oktober/ november. Eller traditionen om den årlige Tivolitur med turpas, der altid ligger efter sommerferien. Eller vores årlige tur på michelin-restaurant. Eller eller eller…

Jo mere planlagt traditionerne er, jo større chance er der for at det sker, og at alle kommer, og jo mere kan man slappe af omkring planlægningen, og dermed bruge sin energi på andre ting.

 

Mit mål er få det meste ud af det liv jeg har fået :o) 

4 kommentarer

 • Lisbeth

  Det er så hyggeligt, at I unge stadigvæk synes, at Pinse er en fast tradition. Vi andre synes det er så hyggeligt at være sammen med jer og de børn, som efterhånden kommer til.
  Kh Lisbeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrich

  Dejligt,vi glæder os også til pinse hvert år hilsen Ulrich

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggers Delight
  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg elsker traditioner